4 modalitati prin care sa te iubesti mai mult

La un moment dat, m-am intersectat cu urmatorul citat: “Iubeste-te! In final, numai tu vei ramane! “

Poate suna egoist, dar este cat se poate de adevarat. Cati oameni nu au trecut prin viata ta, despre care credeai ca nu vor pleca niciodata?

De cate ori nu ti-ai incredintat cele mai intime ganduri, cele mai profunde trairi oamenilor prezenti in viata ta? Poate ca au ramas, poate ca au plecat…poate ca au fost alaturi pana la sfarsit sau poate ca s-au retras cand te asteptai mai putin.

Modul in care relationezi cu alti oameni este direct infuentat de modul in care tu te percepi si de modul in care tu te intelegi si te iubesti.

Daca tu nu te intelegi, daca tu nu te pretuiesti, daca tu nu te iubesti, daca nu iti intelegi emotiile si nevoile, cum poti cere asta celor din jur?

Nu putem gasi niciodata fericirea si implinirea intr-o alta persoana pana cand noi nu ne simtim intregi, pana nu ne iubim suficient, pana ce nu avem puterea sa ne acceptam exact asa cum suntem, pana ce nu putem fi sinceri si deschisi cu noi insine.

Atunci cand suntem in armonie cu propria persoana, putem fi in aromonie cu tot ceea ce ne inconjoara, atragand alte situatii si persoane la fel, care sa aduca multumire, incantare, pace, echilibru si fericire.

A te iubi cu adevarat este esential pentru o viata sanatoasa si autentica. Iata 4 modalitati prin care poti cultiva iubirea pentru propria fiinta:

1. Accepta-te exact asa cum esti 

Tu esti tu si nu poti face nimic in legatura cu asta. Acceptandu-te, vei merge dincolo de propriile limite, de negare si vei vindeca acea tendinta toxica de a-ti fi rusine care iti distorsioneaza imaginea despre tine.Totusi, tu nu esti comportamentul tau, asa ca daca este ceva ce nu iti place in legatura cu modul in care te comporti, observa-te si incearca sa schimbi ceva pentru a deveni cat mai confortabil cu tine, incercand sa faci totul cat mai bine, in circumstantele date si cu resursele pe care le ai la indemana.

Meditatia te ajuta sa traiesti in momentul prezent si sa te accepti exact asa cum esti, in loc sa te judeci pentru ceea ce vrei sa fii in viitor sau pentru ceea ce nu ai fost in trecut. De asemenea, te invata cum sa te accepti cu compasiune, cautand modalitatea prin care poti creste si prin care te poti dezvolta.

2. Pretuieste-te

Daca tu crezi ca nu esti suficient de bun si iti urasti imperfectiunile, poate ar trebui sa constientizezi ca aceste judecati si credinte rezulta din lipsa de auto apreciere.

Poate ar trebui sa constientizezi ca esti perfect in propria imperfectiune! Nimeni altcineva nu are aceleasi exeriente, aceleasi povesti de viata, aceeasi personalitate,acelasi corp si acelasi potential, ceea ce te face de neegalat. Propria unicitate este un cadou, propria viata este o experinta unica si trebuie primita cu recunostinta, indiferent de cat de multe provocari vor veni.

3. Ramai prezent

Faptul ca te apreciezi si te accepti te ajuta sa ramai prezent. Ce inseamna sa fii prezent?

Sa iesi din povestile din trecut si din cele din viitor, constientizand ca trecutul nu se poate schimba si ca viitorul este format din fiecare moment in care esti prezent.

Traind in prezent vei putea sa reactionezi in mod productiv, sa te eliberezi de frici si sa constientizezi ca de fapt fricile sunt doar iluzii, limitari ale mintii care te tin pe loc si nu iti dau voie sa evoluezi. Daca ramai ancorat in prezent, mintea iti va fi mai clara, vei lua decizii mai bune si vei obtine rezultate mai bune.

4. Identifica-ti nevoile si seteaza-ti scopuri realistice

Daca nu iti cunosti nevoile reale, ai putine sanse sa le transformi in realitate.

Stii care iti sunt nevoile cu adevarat? Nu le incurca cu presiunile si asteptarile celorlati, sau cu falsele nevoi create de societatea in care traim prin publicitate si mass-media.

Meditatia te va duce in sanctuarul interior si vei observa care iti sunt nevoile, incercand sa le intelegi. Fa-ti astfel o lista cu ceea ce iti lipseste cu adevarat, cu ceea ce consideri ca te-ar completa, cu ceea ce vrei sa se manifeste in viata ta. Iesi de pe “pilot automat”, traseaza-ti directii, seteaza-ti intentii pozitive si da-le voie sa devina realitate.

Pastreaza-ti bucuria, sinceritatea, deschiderea si da-ti voie sa intampini fiecare zi dintr-o stare de prezenta, cu autenticitate, intelepciune, pace, compasiune si recunostinta pentru viata.

Tu cat de mult te iubesti? Lasa-mi un comentariu cu raspunsul tau.

 

Follow me on Instagram& Facebook.

Love,

D

Write a comment