Ce mancam la pranz?

Cred ca in jurul salatelor s-a creat o imagine gresita, ceea ce este oarecum nedrept, deoarece cu ingredientele potrivite, salatele pot deveni cel mai sanatos, delicios si consistent fel de mancare din lume.

Cuvantul “salata” pare sa aduca teama, pentru ca toata lumea isi inchipuie un bol mare de salata verde cu rosii si castraveti. Sa fim seriosi, nimeni nu isi doreste sa manance asa ceva, nici macar eu, care sunt foarte salad friendly.

Din pacate, nici in restaurantele obisnuite, salatele nu sunt prea variate si de multe ori, daca dorim sa luam ceva usor la pranz sau cina, vom primi o multime de verzituri amestecate intr-un mod foarte “sanatos” cu ton si cu un dressing din….guess what? Maioneza :))))

O farfurie plina de frunze nu constituie sub nici o forma o masa echilibrata. Acest lucru(asociat cu faptul ca exista o corelatie intre cuvantul “dieta” si “salata”) face ca majoritatea oamenilor sa nu fie foarte incantati de posibilitatea de a manca o salata, deoarece presupun ca vor ramane infometati. Iar acest lucru este perfect justificat atunci cand nu primesti ceva de care sa fii cu adevarat incantat. Este foarte important sa te bucuri de ceea ce mananci, fie ca e o salata sau orice altceva, pentru ca bucuria este cheia care sustine obiceiul de a manca sanatos si echilibrat.

Personal, incerc sa nu vad mancatul ca pe o dieta, ci incerc sa ma bucur de ingrediente hranitoare si sanatoase , mancare cat mai naturala care te face sa te simti si sa arati bine. Asta recomand si clientilor cu care lucrez pe partea de nutritie, sa faca din alimentatie un stil de viata sanatos, care sa poata fi sustinut timp indelungat.

Poti folosi o multime de ingrediente in combinatii variate, astfel incat sa obtii o salata consistenta pe care o poti lua cu tine intr-o caserola la birou, evitand mancarea de tip fast-food sau rontaielile in fata calculatorului.

Iata mai jos o varianta de salata pregatita astazi de mine in aproximativ 25 de minute.

INGREDIENTE

*linte verde

*broccoli

*mazare

*rosii cherry

*ardei kapia

*valeriana

*curry

*turmeric

*ulei de masline

Lintea se fierbe, iar spre final se adauga curry, turmeric si sare.

Restul legumelor se fierb si apoi se pun sub jet de apa rece.

Poti mixa toate aceste ingrediente intr-un bol, intr-o caserola, sau le poti aseza pe o farfurie asa cum am facut eu. Adauga sare, ulei de masline si optional zeama de lamaie.

Complicat? Nuuuuuuu…

Delicios? Daaaaaa, mai vreauuuuuuu!

Nimic nu e complicat atunci cand acorzi putina atentie si te implici. Desigur, e mai simplu sa comanzi ceva de mancare, insa nu iti garantez ca totul e gatit asa cum ai face-o tu.

Sunt atat de multe surse de inspiratie, iar retele sunt atat de simple…nu e nevoie sa fii un chef talentat pentru a-ti pregati o masa delicioasa si hranitoare.

Follow me on Instagram & Facebook

Love,

Denis <3

Write a comment