Cele mai bune 3 carti pentru evolutie spirituala

A fi intr-o forma buna fizica este intotdeauna intr-o stransa legatura cu starea noastra generala, emotionala si mentala. Nu putem fi in echilibru la nivel fizic daca la nivel mental si emotional este haos.

Pentru ca primesc mereu intrebari cu privire la ce carti citesc si ce anume recomand, am facut un top 3 carti de parcurs de catre cei interesati de evolutie, dezvoltare si intelegerea modului in care ne putem influenta in mod pozitiv viata.

 1. This is That – Anand Mehrotra

Este o interpretare radicala a Yoga Sutras of Patanjali. Este un ghid al practicii, al starii si al experientei yoga care conduce catre descoperirea adevaratei naturi, catre o viata plina de armonie, echilibru si bucurie pura.

In aceasta carte, Anand Mehrotra, maestru spiritual aduce intelepciunea antica a yoghinilor in secolulul 21. Este un manual must have pentru viata moderna, pentru toti cei care isi doresc sa isi depaseasca conditia si limitarile, traind o viata autentica si plina de sens.

Studiez, traiesc, aplic si impartasesc mai departe aceste invataturi in ultimii 3 ani si chiar daca ele isi au originile undeva in secolul 4 BCE, sunt mai relevante si mai actuale ca oricand.

Yoga a calatorit in lumea intreaga, iar invataturile s-au diluat, fapt pentru care unii oameni au inteles din aceasta practica doar a aduce corpul in tot felul de pozitii contorsioniste. De fapt, yoga este o abordare integrativa, holistica, organica ce vizeaza toate aspectele fiintei: aducerea atentiei in prezent, catre starea de constiinta, gandurile si emotiile pe care le mentinem, rafinarea dezechilibrelor corpului fizic, a intelectului si a sistemului nervos precum si alinierea cu legile naturii.

Anand Mehrotra este mentorul si ghidul meu spiritual. Este nascut in Rishikesh si si-a dedicat viata studierii si onorarii invataturilor si intelepciunii prezente din Muntii Himalaya, protejand integritatea tehnicilor si practicilor antice, ghidandu-i pe cei interesati catre realizarea de sine prin intermediul yoga.

2. Biologia credintei- Dr Bruce Lipton

Bruce Lipton este un cunoscut cercetator american in domeniul studiului biologiei celulei, iar descoperirile lui contrazic perspectiva medicala conform careia viata este controlata de gene, alimentand unul dintre mai importante domenii de studiu din prezent: epigenetica.

Am avut onoarea sa il intalnesc personal si sa particip la cateva dintre conferintele lui si am ramas profund impresionata de munca si de modul in care furnizeaza toate informatiile stiintifice intr-un limbaj accesibil tuturor.

Aceasta carte face parte din categoria lecturii obligatorii pentru cei care vor sa afle mai multe despre relatia dintre ganduri, corp si minte, dintr-o perspectiva stiintifica, toate studiile din ultimii ani conducand la concluzia ca ADN-ul si genele nu ne controleaza biologia, ci de fapt gandurile si mediul in care traim.

Toate aceste cercetari din domeniul biologiei celulare si fizicii cuantice ne dau cunostintele si puterea de a ne crea viata pe care ne-o dorim.

3. Tu esti placebo- Joe Dispenza

Doctor PHD Joe Dispenza si-a dedicat viata studierii relatiei dintre ganduri si influenta lor asupra vietii din momentul in care a reusit sa se vindece in totalitate dupa un accident grav, nedorind sa ramana tintuit intr-un scaun cu rotile.

Cercetarile lui se gasesc la intersectia ultimelor descoperiri din domeniul neurostiintei, epigenetica si fizica cuantica, explorand stiinta din spatele remisiilor spontane, folosind toate aceste cunostinte pentru a ajuta oamenii sa se vindece de diverse boli, probleme de sanatate cronice, chiar si in faze terminale, astfel incat sa se bucure de o viata fericita si implinita.

In aceasta carte, Dr Joe Dispenza prezinta numeroase cazuri medicale documentate in care diverse boli au regresat in urma unui tratament placebo, studiind mintea, gandurile, emotiile, programele automate pe baza carora mintea umana ruleaza, obiceiurile, credintele limitative si pattern-urile ce creeaza efecte la nivelul sanatatii.

Traim in era tehnologiei si avem la indemana foarte multe informatii pe care le putem considera unelte pentru progresul nostru, luand in consideratie ca tot ceea ce facem, gandurile pe care le intretinem, modul in care alegem sa ne comportam ne modifica si ne influenteaza in mod direct viata.

Calea spre evolutie nu este tocmai usoara, implica multa dedicare,studiu, seriozitate, auto-observare constanta, constientizarea si intreruperea patter-urilor toxice, acceptare, detasare si adaptare, insa consider ca in anul 2019, cu atat de multe unelte disponibile pentru a depasi limitarile mintii, suferinta este o alegere.

 

*articol publicat in Revista Shape

Write a comment