Ganduri de duminica

Suntem binecuvantat cu puterea de a ne exprima din inima, de a merge, de a cauta, de a descoperi adevarul. Ce ne lipseste? Nimic. Daca ne lipseste ceva este pentru ca gandim prea mult.

Ne-am indoctrinat in ideea de “X” instant: vreau o relatie ACUM, vreau o cariera ACUM, vreau liniste ACUM,  vreau un copil ACUM, vreau o casa, o masina ACUM. Ba mai mult, IERI daca se poate!

Nu putem acorda timpul necesar fiecarei etape din viata si asta creeaza frustrari, creeaza dezechilibre. Toate aceste lucruri se intampla pentru ca avem tendinta sa ne comparam cu cei din jurul nostru, care sunt intr-o alta etapa a vietii si atunci vrem sa grabim totul si automat stricam totul.

Ne focusam obesesiv in jurul unui lucru care de multe ori nici nu e asa de important. Ne-am pierdut abilitatea de a observa situatia actuala si de a ne permite sa creste, sa evoluam din aceasta situatie.

Daca ceva nu merge, aruncam, in loc sa reparam: relatii, sentimente, situatii, lucruri. In loc sa mergem inapoi in miezul problemei si sa incercam sa resuscitam ceea ce nu merge, sa trezim la viata ceea ce e pe cale sa moara.

Ceea ce lipseste dintr-o situatie, de multe ori este ceea ce noi nu acordam acelei situatii.

Tot ceea ce experimentam, este pentru moment.

Ne dorim prea mult sa fim perfecti, sa fim cei mai buni,ceea ce nu e neaparat rau, doar atunci cand neglijam familia in detrimentul carierei sau invers, cand ne neglijam sinele in detrimentul celorlalte aspecte. Intre toate aspectele vietii noastre trebuie sa fie un echilibru. Responsabilitatea zilnica este de a aduce dezechilibrul spre echilibru. Si cum iti poti echilibra viata cand tu nu te cunosti? Cand nu stii cine esti?Cand esti mereu pe pilot automat? Cand nu iti cunosti limitele, cand nu iti intelegi grijile, nevoile, nemultumirile?

Acorda-ti atentie! Cunoaste-te! Vindeca-te intai! Vindeca-ti ranile!

Poti calatori in lung si in lat, poti afla idei si concepte care par ca fac sens, poti cunoaste oameni extraordinari care iti pot indica nenumarate modalitati de evolutie. Dar tot ceea ce ai nevoie este in tine, in interiorul tau.

Poti fi o persoana de succes, cu multe realizari, dar daca iti lipseste acea armonie interioara, linistea, frumusetea sau pacea interioara, nu vei reusi sa te cunosti niciodata complet, nu vei cunoaste divinitatea existentei si vei fi intr-o continua cautare.

Anul trecut, la un satsang cu Swamiji, o indianca stabilita in America a pus o intrebare: de ce dupa toate realizarile materiale( o companie de succes), de ce in ciuda familiei frumoase pe care o are(copii, nepoti), de ce dupa toate calatoriiile si in ciuda vietii frumoase pe care o duce nu isi gaseste linistea, nu poate dormi noaptea si simte ca ii lipseste ceva?

Hmmm… cati nu se confrunta cu aceasta situatie…cati nu se simt incompleti, in ciuda faptului ca aparent au absolut tot ceea ce si-au putut dori vreodata? Oare ce le lipseste? 🙂

Inainte de orice, gaseste-te!

Inainte de orice, cunoaste-te!

Aceasta este adevarata libertate!

Pentru fiecare dintre noi arata diferit aceasta cunoastere, aceasta libertate. Nu trebuie sa fie pentru toti la fel. Dar gaseste-ti calea! Atunci te vei putea elibera de ideile si de proiectiile unei minti limitate!

Cand te cunosti cu adevarat, te iubesti cu adevarat, exact asa cum esti tu, cu bune, cu rele, cu mai multe kilograme in plus, cu anumite abilitati care iti lipsesc, dar pe care le accepti. Te iubesti si te accepti! Nu cauti perfectiunea. Perfectiunea e doar o proiectie a mintii.

Cand te iubesti complet, tot ceea ce vei crea, ceea ce vei oferi lumii va fi frumuste, armonie, echilibru, bunatate si dragoste!

Gaseste-te in adevarata esenta! Afla cine esti! Afla care este scopul tau! Meriti sa faci aceasta calatorie!

Write a comment