Mantra zilei

Ultimele zile au fost foarte intense. Am inceput un curs nou, “Kryia Yoga& Meditation” care se pare ca scoate la iveala toate lucrurile ascunse “sub pres” de multa vreme, fapt pentru care am experimentat multe trairi: de la furie la liniste sau bucurie nemarginita.

In fiecare zi, invatam 2 tehnici noi si fiecare sapa mai adanc si mai adanc.

In cea de-a doua zi de curs, Mataji, profesoara noastra, cea mai in varsta si cea mai spirituala persoana de origine indiana din ashram, care ne ghideaza in aceasta calatorie, ne-a facut cadou fiecaruia dintre noi, o mala de rudraska, pentru a putea tine cont de cate repetari trebuie sa facem.

A fost un moment ataaaat de emotionant…mi s-au umplut ochii de lacrimi si am simtit o bucurie imensa…nu stiu de ce, dar asta am simtit in acel moment.

Suntem un grup de 17 persoane, din nou, din toate colurile lumii. Suntem cu totii foarte diferiti, fiecare are propria poveste… Stam de dimineata de la 6.30 impreuna, participam la cursuri si mancam in aceeasi formula, nu in cantina in care mananca toti ceilalti din ashram, ci intr-un loc de luat masa in care mananca invitatii.

In fiecare seara, dupa arti, ceremonia focului, participam la un scurt satsang cu Swamiji si Sadhvi Bhagawati Saraswati.Trebuie sa va marturisesc faptul ca acesta este cel mai asteptat moment al zilei. Sunt cateva intrebari puse din public la care ei raspund, in general Saraswati, intrucat Swamiji pastreaza linistea cea mai mare parte a timpului. Sunt absolut incantata si absorb toate cuvintele, care dezleaga multe “ecuatii” din capul meu.

Un alt moment la fel de asteptat, este cursul de dupa-amiaza de cantari vedice, in care invatam cantece vechi in sanscrita si mantre.

Am invatat Gayatri Mantra, pe care am ascultat-o cantata de Deva Premal de mii si mii de ori…Este divin! O asa experienta profunda si emotionanta…

In penultima zi a Festivalului a fost o ceremonie in  care cu totii am aruncat hartiile pe care inainte am scris toate lucrurile peste care vrem sa trecem. Am scris acolo toate supararile, toate asteptarile, toate convingerile, tot ceea ce m-a ingradit pana acum.

E uimitor cum toate aceste lucruri te schimba…e uimitor sa te observi, sa fii prezent, sa iti constientizezi toate trairile. Acest loc este o asa inspiratie, oamenii intalniti aici sunt asa o inspiratie…

Avem atata intuneric, venin, dezechilibru, rautate in lumea in care traim. Avem nevoie sa contrabalansam cu lumina, cu bucurie, cu inspiratie, cu bunatate, cu magie.

Nu conteaza cine suntem sau de unde venim. Nu conteaza lucrurile prin care am trecut, atat timp cat ne-am invatat lectia si acestea au contribuit la evolutia noastra. Atat timp cat continuam sa aruncam venin, vom ramane blocati in acea situatie care se va repeta la infinit, pana ne vom invata lectia.

Situatiile de zi cu zi vor fi mereu acolo, facturile vor fi mereu acolo, incertitudinile vor fi mereu acolo, dar ceea ce ne calauzeste mai departe este lumina din interior, acea abilitate de a trece peste orice, care ne ajuta sa ne inaltam deasupra tuturor limitarilor si constrangerilor.

Libertatea de exprimare bazata pe iubire si constientizare este la indemana tuturor si este gratuita, trebuie doar deschiderea necesara pentru a privi in interior tau si a vedea ca toti suntem egali, indiferent de culoarea pielii sau de contul din banca. Doar ignoranta creeaza bariere.

Nu costa nimic sa imparti frumusete, bucurie si bunatate.

Nu-ti face griji despre ce cred ceilalti despre tine. Daca oamenii te judeca, e ok…nu trebuie sa ii judeci si tu inapoi, sau daca te fac sa suferi, nu trebuie sa ii faci si tu sa sufere. Nu permite ca modul in care unii oameni se comporta sa iti schimbe starea de pace interioara.

Rautatea este o optiune personala. Nimeni nu te obliga sa fii rau. Esti rau pentru ca vrei sa fii rau, pentru ca e mai usor sa fii rau, decat sa alegi sa te inalti din propria nefericire si sa observi cum “miracolele” se intampla, sa observi cum viata adevarata incepe, cum drumul ti se contureaza si cum duci totul la bun sfarsit cu bucurie si recunostinta, pentru ca ai inteles care este scopul tau cu  adevarat.

Sunt atatia oameni blocati in diferite probleme sau vicii, dar nu am vazut niciodata o sticla de vin alergand pe cineva pe strada si obligand sa fie consumata. Sau un pachet de tigari. Sau, sau, sau…exemple sunt nenumarate.

De cate ori ramai blocat intr-o situatie urata, iti irosesti timp pretios in care ai putea experimenta lucruri cu adevarat frumoase si sanatoase.

Breathe and let go, breathe and let go…

Write a comment