Micul dejun

Micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, iar in lipsa acestuia, senzatia puternica de foame care apare in jurul pranzului, va conduce fara discutie catre excese alimentare. Cu alte cuvinte, daca nu luam micul dejun, ne va fi atat de foame peste zi, incat vom infuleca orice si  foarte mult, pentru a potoli aceasta senzatie sacaitoare de foame.

Dupa repaosul din timpul noptii, organismul are cea mai mare nevoie de energie pentru a functiona in conditii optime, lipsa nutrientilor din masa de dimineata conducand catre anumite disfunctionalitati.

Pentru ca in timpul consultatiilor de nutritie m-am confruntat tot mai des cu persoane care sar peste micul dejun, motivand lipsa timpului, m-am hotarat sa vin in ajutor cu cateva variante simple, care nu necesita mult timp pentru pregatire.

Prima varianta de mic dejun este budinca de chia. Este atat de simplu de pregatit si ies niste combinatii atat de gustoase… iar din punct de vedere nutritiv contine tot ce are nevoie organismul pentru a incepe o noua zi.

Pentru o portie ai nevoie de 6 lingurite de seminte de chia si o jumatate de pahar de lapte. Eu folosesc, de regula, lapte de migdale sau de alune.

Se amesteca si se lasa cel putin 5 minute. Daca esti in criza de timp, poti pregati budinca de seara, lasand-o acoperita in frigider pana dimineata, cand se adauga fructe, seminte, oleaginoase, scortisoara, fulgi de cocos, fructe confiate. Se pot face de fiecare data alte mixuri intre ingrediente.

Pentru video am folosit: capsuni, afine, mix de nuci si fulgi de cocos.

Trebuie doar sa vrei si sa te trezesti cu cinci minute mai devreme!

As simple as that! 🙂

Write a comment