Oh India, how you changed me!

“Oh, India, how you changed me!”

Este unul dintre mesajele gasite pe unul dintre peretii Ashramului Beatles.

Cand am citit asta, ochii mi s-au umplut de lacrimi de emotie, pentru ca m-am regasit complet in aceaste cuvinte si spun din toata inima: “Oh, India, cat de mult m-ai schimbat!”

Cred ca oricine vine in aceasta tara in incercarea de a se regasi pleaca de aici complet schimbat.

Cursurile ma tin foarte ocupata zilele astea, dar totusi , am reusit impreuna cu o colega pe care parca o cunosc de o viata intreaga, sa vizitam ruinele acestui ashram atat de controversat.

Sunt atat de multe povesti in jurul acestui loc, iar aici fiecare are cate o opinie, fiecare este expert, daca intrebi, fiecare om iti va spune o alta versiune, asa ca am hotarat sa nu imi mai irosesc timpul inutil incercand sa aflu ce s-a intamplat cu adevarat acolo si de ce este parasit.

Am ales sa ma bucur si sa simt energia acelui loc minunat, mi-am imaginat cati oameni au venit acolo cu speranta de a se regasi, mi-am imaginat povesti si intamplari petrecute in acel spatiu imens.

Este un ashram care se intinde pe o suprafata imensa, gradini si foarte multe constructii. Trebuie sa fi fost minunat pentru toti cei care si-au petrecut timp acolo…

In anii 60, cei de la Beatles au fost acolo pentru a studia meditatia transcedentala si tot acolo au gasit inspiratia pentru foarte multe dintre cantecele lor.

De curand cativa artisti au desenat peretii acelor ruine si au adus o energie aparte prin munca lor acolo. E incredibil sa vezi toate acele desene minunate pe un perete care sta sa cada.

Cred ca este cel mai frumos loc in care am fost pana acum. Pe partea stanga este Gangele, pe partea dreapta toate acele ruine desenate frumos, care par a spune o poveste la fiecare pas.

Erau acolo peste o suta de “pesteri” construite. In cea cu numarul 9 au stat cei de la Beatles, iar pe tavan era scris “When you look up at the sky and see a cloud, think of me”- Lennon to Yoko

Se pare ca John Lennon mergea periodic la posta din Rishikesh pentru a putea tine legatura cu Yoko, iar acesta a fost unul dintre mesaje…

E foarte greu de cuprins in cuvinte tot ceea ce am vazut si simtit descoperind toate acele cladiri, intrebandu-ma in permanenta care e adevarata poveste a locului de acolo.

Este un loc care nu trebuie ratat pentru nimic in lume. Sunt atat de recunoscatoare pentru faptul ca am putut sa ajung acolo, sa am aceasta experienta minunata.

La sfarsit ne-am asezat pentru cateva momente, am meditat si am cantat RA MA DA SA, o mantra de vindecare. Nimic nu se potrivea mai bine cu ceea ce am simtit acolo si cu acel moment superb de la asfintitul soarelui.

Write a comment