Decizii inspirate in timp de pandemie

Fix acum o luna, in timp ce ma aflam in India pentru a preda la academia din a carei echipa de traineri fac parte, inainte de a ma baga la somn, am primit un link conform caruia se vor anula toate zborurile din si catre India. Eu deja imi schimbasem biletul de intoarcere, dar data era cu mult peste cele doua zile de “gratie” in care as fi putut sa plec.
Atunci a fost momentul in care, in decurs de cateva minute, a trebuit sa decid daca sa raman acolo, la adapost, la poalele muntilor Himalaya, in comunitatea in care eram invitata, in casa mea departe de casa sau sa plec urgent, cat inca se mai poate si sa fiu alaturi de comunitatea din Romania, care a crescut in acelasi timp cu mine, in jurul studio-ului meu, acolo unde era atat de multa nevoie de practica si sustinere.
Am luat o decizie radicala, am cumparat un alt bilet de avion pentru a doua zi, am gasit un taxi care sa ma duca la aeroportul din Delhi(7 ore de condus), mi-am facut bagajul, am dormit 2 ore si la 7 dimineata am plecat. A fost cel mai intens drum, incertitudinea faptului ca nu stiam daca voi putea pleca, ideea de necunoscut, faptul ca am plecat fara sa imi fi terminat misiunea, masinile armatei pe drumurile Indiei…toate pareau desprinse dintr-un film. Dupa ce am schimbat 4 zboruri, cu inima cat un purice pana la imbarcarea in fiecare dintre cele 4 avioane, pentru ca toate tabelele erau rosii, cu zboruri anulate, am ajuns in final in tara, unde am stat in autoizolare timp de 2 sapt.
A fost de departe, cea mai inspirata decizie luata, nu doar pentru siguranta personala, dar si prin prisma faptului ca am putut sa continui activitatea studio-ului in mediul online si sa sustin asa cum pot.
Am creat un grup suport * Conscious Living*  in care impartasesc in fiecare zi un ritual sacru de recunostinta fata de natura si meditatie ghidata, atat de benefica pentru calmarea sistemului nervos si cultivarea unei stari de calm, detasare, adaptabilitate, acceptare si  prezenta, atat de necesare in aceste zile.
De asemenea, activitatea studio-ului continua in mediul online cu practici holistice, integrative ce se adreseaza fiecarui departament al vietii, nu doar corpului fizic, prin intermediul tehnicilor de respiratie, kriyas-urilor, asanelor, tehnicilor de relaxare, meditatie si corectare a intelectului.
Ca o paranteza, cu ocazia intoarcerii, am facut Pastele acasa, ceea ce nu se mai intamplase in ultimii 5 ani, pentru ca de fiecare data, in perioada martie-mai eram in India, acolo unde am celebrat de la distanta aceasta sarbatoare, cu inima deschisa, experimentand deja, cum dincolo de emotia din seara de Inviere, Lumina se regaseste, de fapt, in fiecare dintre noi.
Fara discutie, traversam cu totii momente tensionate, multa incertitudine si nesiguranta, dar cel mai important este sa ne pastram sanatatea fizica, mentala si emotionala in contextul acestei pandemii si a consecintelor ei in plan social si economic. E important sa ne mentinem eleganta si sa nu traim aceste momente dintr-o stare de frica ce scoate la suprafata ce e mai urat, ci dintr-o stare de reverenta fata de marele adevar, acela ca fiecare dintre noi suntem o extensie a Universului, imprevizibil cateodata ce-i drept, fiindca oricum viata nu e o promisiune a predictibilitatii.
Acest adevar este continut in cele mai profunde aspecte ale existentei noastre, in adancul inimii, in adancul sufletului, iar linistea cultivata prin intermediul practicii personale, a rugaciunii, al introspectiei si meditatiei ne va permite accesul la acest adevar, precum si la resursele si potentialul nostru infinit, fara a fugi, fara a ne impotrivi, fara a ne opune sau a rezista schimbarilor ce au loc in acest moment, ci imbratisandu-le dintr-o stare de constientizare ce vine cu eleganta adaptabilitatii, compasiune, inspiratie si claritate.
Schimbarea perspectivei, iesirea din pozitia de victima si implicarea in activitati diverse educationale ce ne conduc catre evolutie reprezinta modalitati de traversare intr-un mod mai facil a acestei perioade atat de incarcate.
Nu uitati sa mancati echilibrat, cat mai sanatos si sa faceti miscare. Sedentarismul poate conduce catre dezechilibre ce scad sistemul imunitar si creeaza efecte negative.
Va astept sa practicam si sa evoluam impreuna!

Write a comment