3 motive pentru care sa calatoresti

Am inceput sa calatoresc si sa petrec mai mult timp departe de casa acum 4 ani, cand am luat decizia sa imi schimb viata si sa urmez primul training de yoga in India. De atunci, viata mea s-a schimbat semnificativ. In prezent, misiunea mea este aceea de a contribui la crearea unei lumi mai bune, fapt pentru care ghidez training-uri, retreat-uri si organizez workshop-uri yoga. 

In 2018 am petrecut aproximativ 6 luni in diverse locuri in jurul lumii, cum ar fi India, Bali, Anglia, Grecia, etc. 

Nu exista cuvinte care sa exprime suficient de bine impactul acestor calatorii in viata mea, de la conexiunile cu oamenii minunati pe care i-am intalnit, pana la faptul ca am devenit mai responsabila, mai modesta, mai toleranta, experimentand mai multa compasiune si deschidere pentru noile oportunitati.

Toate aceste experiente mi-au adus cele mai uimitoare sentimente, pe care nu le-as fi putut experimenta de acasa, de pe canapea, de aceea va incurajez sa depasiti zona de comfort si sa va faceti curaj sa descoperiti aceasta lume minunata in care traim. 

Dincolo de starea de bine si bucuria adusa de fiecare calatorie, iata alte trei motive importante pentru care sa calatoresti:

1. Imbunatatirea increderii in sine

Indiferent ca alegi sa calatoresti cu ghiozdanul in spate, sau alegi o varianta mai comfortabila, alegerea destinatiei, organizarea si experienta in sine te vor face sa dezvolti abilitati pe care nu stiai ca le ai, adaptandu-te numeroaselor situatii noi cu care te vei confrunta, toate acestea ajutandu-te sa te intalnesti pe tine intr-o varianta mai puternica, dupa ce ai facut fata cu brio tuturor provocarilor intalnite pe parcursul calatoriei.

Realizezi, ca de fapt, te poti descurca indiferent de obstacole si regasesti in fiecare provocare o oportunitate spre evolutie.

Eu, de exemplu, mi-am testat limitele, rabdarea si increderea, atunci cand mi-am pierdut bagajele, pe care le-am recuperat, in final, dupa cateva zile.

2. Dezvoltarea personala

A calatori este cea mai buna investitie pe care o putem face pentru educatia si dezvoltarea noastra personala.

A vedea lumea si a lua contact cu diferite culturi si obiceiuri ofera o educatie mult mai eficienta decat cea pe care am primit-o la scoala, la nivel teoretic. Calatorind, inveti despre economie, politica, istorie, geografie si sociologie intr-un mod foarte intens si practic, tranformand toate aceste informatii in intelepciune si experienta personala.

3. Dezvoltarea abilitatilor sociale

Calatoriile aduc oportunitatea de a cunoaste oameni noi cu care altfel, nu ai avea sansa sa te intalnesti. Cand esti in afara zonei de comfort intr-o tara straina, este posibil sa ai nevoie de ghidare, ceea ce poate aduce o stare de conexiune cu cei care iti vin in ajutor. Indiferent ca interactionezi cu localnicii, sau cu alti oameni care calatoresc, prin faptul ca dezvolti aceste abilitati sociale, iti depasesti limitele, iti imbunatesti starea mentala, capacitatea de relationare si comunicare.

Toti oamenii intalniti aduc lectii importante si se leaga prietenii sincere si dezinteresate, intrucat toti cei care calatoresc au in comun acelasi scop- evolutia.

Vacanta frumoasa tuturor, calatorii inspirate si momente unice!

Live a life in bliss!

D

 

***Articol publicat in Revista Shape.

Write a comment