Ce trebuie sa stii despre Prenatal Yoga ?

Daca esti insarcinata si cauti o modalitate de a te relaxa si de a ramane in forma, poate ca ai vrea sa iei in considerare participarea la o clasa de yoga dedicata gravidutelor, Prenatal Yoga. Mai mult decat atat, practicarea yoga in timpul sarcinii te poate ajuta sa te pregatesti pentru travaliu si nastere.

Inainte de a incepe Prenatal Yoga, este important sa intelegi beneficiile, ce implica o clasa si care sunt recomandarile importante.

Ce este Prenatal Yoga?

Yoga este o practica in care meditatia, respiratia si pozitii specifice ale corpului sunt folosite pentru a conecta mintea si corpul. Prenatal Yoga se focuseaza pe posturi specifice, special concepute pentru corpul femeii insarcinate.

Care sunt beneficiile clasei Prenatal Yoga?

La fel ca si celelalte tipuri de activitati ce pregatesc mamicile pentru nastere, Prenatal Yoga are o abodare multipla a activitatilor, ce incurajeaza stretching-ul, centrarea mentala si constientizarea respiratiei.

Studiile efectuate au aratat ca yoga in timpul sarcinii aduce o multime de beneficii, printre care:

 • Imbunatatirea somnului;
 • Reducerea stress-ului si a anxietatii;
 • Cresterea rezistentei si flexibilitatii muschilor necesari la nastere.
 • Reduce durerea de spate, ameteala, simptomele sindromul tunelului carpian, durerile de cap, dificultatile de respiratie.

Ce presupune o clasa de yoga?

Fiecare clasa de yoga poate include:

 • Respiratie:┬áVei practica diferite tehnici de respiratie care sa te ajute sa reduci dificultatile de respiratie din timpul sarcinii si sa gestionezi mai bine contractiile din timpul travaliului.
 • Stretching si warm-up: Vei misca usor diferite parti ale corpului, incalzind si intarind articulatiile.
 • Posturi (asane): Fie ca vei sta jos, in picioare sau intinsa pe salteluta, te vei misca in diferite posturi care te vor ajuta sa iti dezvolti rezistenta, flexibilitatea si echilibrul. Prenatal Yoga foloseste o multime de accesorii(props) care au rolul de a usura dificultatea miscarilor si de a oferi suport si confort.
 • Relaxare. La finalul fiecarei clase de Prenatal Yoga, iti vei relaxa si odihni tot corpul, folosind diferite tehnici de relaxare si meditatie. Iti vei asculta sunetul respiratiei, vei acorda atentie senzatiilor, vei asculta sau repeta mantre care au rolul de a aduce o stare de pace interioara si calm.

Cine poate participa la clasele de prenatal? Este necesar sa fi practicat inainte yoga?

Nu trebuie sa fii un yogi experimentat pentru a ajunge la clasele de Prenatal Yoga.

Atata vreme cat ai acordul medicului pentru a ramane activa din punct de vedere fizic pe parcursul sarcinii, yoga este o activitate ideala. Clasele sunt special concepute pentru femeile insarcinate, astfel incat sa ajute in toate aspectele: fizic, menta si emotional.

Care sunt recomadarile ?

In timpul sarcinii este bine sa tii cont de cateva recomandari generale:

 • acordul medicului pentru practicarea yoga;
 • participarea la o clasa special conceputa pentru femeile insarcinate;
 • hidratarea este foarte importanta;
 • desfasurarea activitatii intr-o camera ventilata corespunzator;
 • evitarea anumitor posturi, de exemplu cele care pot pune presiune pe abdomen, inversiile( in cazul in care nu esti o practicanta cu experienta)
 • practicarea sub indrumare autorizata.

Prenatal Yoga Class este o modalitate excelenta pentru viitoarele mamici de a ramane in forma pe parcursul sarcinii.

Indiferent ca ai mai practicat sau nu, yoga te ajuta sa ramai flexibila, sa iti corectezi postura, sa iti tonifici musculatura, sa iti imbunatesti echilibrul si circulatia, cu un impact foarte mic asupra articulatiilor.

De asemenea, vei invata cum sa respirati profund si constient, ceea ce te va ajuta sa te relaxati, atat la nivel fizic, cat si mental.

Daca ti-am trezit interesul in ceea ce priveste practica yoga in timpul sarcinii, te astept cu drag la clasa Prenatal Yoga pe care eu o organizez in cadrul studio-ului Life Yoga Center, luni, de la ora 17:30 sau ma poti contacta pentru o intalnire separata.

Write a comment