Mind Body Soul Yoga Retreat

Weekend-ul trecut am organizat Retreat-ul Mind Body Soul, o intalnire ce a durat 3 zile si a reunit suflete frumoase din diverse orase, toate in cautarea de sine.

Asa a si fost conceput acest retreat, ca o calatorie spre sine, in care sa ne deschidem mintea si inima, dand de-o parte toate straturile personalitatii noastre si vazand cine este dincolo de toate mastile si etichetele sociale pe care le purtam in viata de zi cu zi, in sociatatea aceasta atat de zbuciumata.

Am inceput vineri dupa-amiaza, cand ne-am adunat in jurul cestilor de ceai indian si ne-am prezentat fiecare, rand pe rand. Ascultand frumoasele povesti de viata, am constat ca de fapt, povestile noastre seamana atat de mult…nu degeaba se spune ca cei ce se aseamana se aduna…

Cand am renuntat la jobul meu stresant si am plecat in calatoria spre mine, am stiut ca ceea ce urmeaza sa fac in perioada urmatoare este sa fiu inconjurata de oameni care isi cauta directia, exact asa cum am facut si eu.

Fiecare dintre calatoriile mele spirituale a revelat fatete nestiute ale mele, descoperind mereu ceva nou despre mine si despre scopul meu in acest corp, in acest timp al existentei.

Fiecare zi este o noua lectie, iar provocarile sunt din ce in ce mai interesante. Fiecare dintre aceste experiente nu fac decat sa imi traseze directia spre scopul meu, acela de a ii face pe ceilalti sa se observe, sa se inteleaga, sa se iubeasca, sa se respecte, sa-si depaseasca identificarile, limitarile si convingerile limitative.

Am integrat multe elemente experimentate de mine in India, in urma carora am avut transformari esentiale: Osho Dinamic Meditation, mantre, Kriya yoga, Power yoga, Chakra Dance, Yoga Nidra, walking meditation, contemplarea naturii, introspectie, jocuri de dezvoltare personala.De asemenea, am experimentat multe activitati ce pot fi integrate in viata de zi cu zi, chiar daca nu avem timp sa mergem la un studio de yoga.

Pentru ca un retreat nu este o scoala in care invatam de dimineata pana aseara, nu va ganditi ca am facut yoga de la rasarit la apus:)….Asa ca am cautat un loc in care sa fim in mijlocul naturii, pentru a ne putea bucura de frumusetea si simplitatea mediului inconjurator.

Am avut norocul de a o intalni pe Enisa, de la Pastel Chalet( http://www.pastelchalet.ro/ro/ ), cu care a fost dragoste la primul apel telefonic:)) Cand ne-am intalnit, ne-am imbratisat ca si cum ne stiam deja de-o viata.

Ea ne-a fost o gazda minunata, Pastel Chalet fiind un loc cu foarte mult bun gust, aproape rupt de lume, departe de trafic, fara tv, cu mancare sanatoasa, din surse sigure, exact ceea ce aveam nevoie.

Am solicitat un meniu predominant vegetarian, nu doar pentru ca stiam ca vom avea activitati intense si mancarea trebuie sa fie cat mai light, dar si pentru ca acest retreat a fost conceput ca un mod de a restarta atat mintea, sufletul cat si corpul.

Pentru a aduce un boost de energie si vitamine, partenerii mei de la Wild Forest( http://wildforest.co ) au fost alaturi de noi cu sucurile lor absolut delicioase si sanatoase, iar Zmeul a fost vedeta incontestabila :)))

A fost o experienta intensa, trasformatoare in care m-am bucurat sa impartasesc comorile mele cele mai de pret, invataturile acumulate de-a lungul timpului. Ce fericire sa vad laolalta atatea suflete frumoase!

Recunostinta!

Daca nu ai fost cu noi in acest retreat, te invit cu multa dragoste in urmatorul, ce va avea loc la sfarsitul lui Ianuarie. Pana atunci, pentru ca fiecare dintre noi cream aceasta societate de care ne tot plangem si pentru ca nu degeaba Gandhi spunea sa fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume, , pana la urmatoarea intalnire, iti sugerez o scurta introspectie in care sa te intrebi “ CINE SUNT EU?”:

Observa-te cu atentie si vezi cine e in interiorul tau, in inima ta…pe cine gasesti acolo?

Cand toate conditionarile, opiniile, invidiile, rautatile, judecatile, durerea, nesiguranta, frica vor disparea…ce va ramane?

Cand personalitatea, identitatea ego-ului se vor dizolva? Cand acest corp va disparea, ce va ramane? Cine va ramane?

Cand acest corp cu toate povestile lui, conditionarile, parerile, fobiile, temerile, dezamagirile se vor transforma in nimic, cine vei fi?

Cand toate lucrurile pe care lumea le-a spus despre tine se vor transforma in neant, cand toate amintirile se vor sfarsi, cine vei fi?….

Write a comment