Recunostinta

Cursul Kriya Yoga si Meditatie s-a terminat cu participarea noastra la Havan, un ritual Vedic oferit Gangelui in care fiecare am cantat mantre si am aruncat in foc, pe langa semintele speciale, si toate bagajele negative de care vroiam sa scapam, toate convingerile limitative si resentimentele.

Dupa Satsang, Swamiji ne-a dat binecuvantarile si gandurile sale bune si am incheiat seara cu ceremonia de binecuvantare a apei.

Am inceput apoi cursul Chakra Dance, o minunata experienta de vindecare prin dans, care a constat in constientizarea si vizualizarea fiecarei chackre pe un anumit ritm muzical.

In fiecare zi, am studiat cate o chakra, am inchis ochii, am dansat si ne-am manifestat fiecare exact asa cum am simtit, in functie de ce a trezit in noi fiecare melodie: furie, eliberare, compasiune, iubire, revelatie, liniste…

Dupa fiecare meditatie prin dans, am desenat mandale si am incheiat prin integrarea a tot ceea ce am experimentat in meditatie.

Atat Tara, profesoara noastra, cat si restul fetelor prezente la acest curs au fost speciale si s-au legat relatii stranse intre noi, dupa ce fiecare si-a impartasit experienta de viata si a gasit inspiratie in povestile auzite.

Meditatia prin dans este o modalitate de introspectie, o conexiune cu lumea interioara, o lume a imaginatiei, a intuitiei, a sentimentelor si a simturilor.

In urmatoarele zile am participat la cateva cursuri de Ashtanga Yoga, o practica frumoasa si foarte intensa, insa m-am axat mai mult pe cursurile de Hatha si Iyengar Yoga predate de un discipol al lui Sri B.K.S. Iyengar, Shiva, un adevarat profesionist.

Pamela, cea de care m-am legat sufleteste foarte puternic, cu care am impartasit toate experientele frumoase, cu care am ras, am plans, am invatat, am meditat, pe care am simtit-o atat de aproape de mine, incat as fi zis ca am venit impreuna in aceasta calatorie si ca ne stim din copilarie, a trebuit sa plece, lucru care m-a intristat foarte mult. Dar avem planuri impreuna si cu  ajutorul lui Dumnezeu, le vom duce la bun sfarsit. Nu conteaza ca ea e din Las Vegas si eu din Romania. Cum spuneam si mai demult, ceea ce ne cheama mereu in India, sunt experientele care ne transforma si conexiunile care se formeaza in primul rand cu noi insine si apoi cu cei pe care ii intalnim.

In ultimele zile ale sederii mele in ashram, am facut SEVA (voluntariat). Intotdeauna este binevenita o mana de ajutor, asa incat cu toata deschiderea mi-am oferit serviciile. Am primit un birou si cateva sarcini pe care le-am indeplinit cu cea mai mare bucurie. Nimic in lume nu se compara cu sentimentul de a ajuta benevol, fara sa astepti ceva in schimb, nici macar un multumesc.

Am primit insa aprecieri, imbratisari calde, din partea coordonatoarelor mele, pe care le-am simtit ca venind din suflet si o intalnire personala cu Swamiji si Sadviji in care am avut ocazia sa pun cateva intrebari care ma framantau, sa imi exprim recunostinta pentru ospitalitatea, generozitatea din ashram si sa primesc binecuvantarile si cuvintele lor pline de intelepciune.

Timp de 5 saptamani, acest ashram nu a fost doar locul unde am dormit si am mancat, ci a fost locul in care am zambit din tot sufletul pentru ca am respirat aer curat si adevar. A fost locul in care am intalnit prietenia, in care am invatat, in care am explorat, in care am plans lacrimi de tristete pentru situatiile deprimante intalnite si lacrimi de bucurie pentru ceea ce am descoperit prin experientele traite. A fost locul in care compasiunea, multumirea, pacea, optimismul si armonia m- au transformat, schimbandu-mi complet modul de a privi lucrurile.Acest loc este cu adevarat acasa pentru mine. Privind in urma, inainte sa ajung in India, nu m-as fi gandit sa am o asemenea experienta, de fapt atat de multe experiente diferite care sa formeze aceasta imagine completa de transformare, de regasire.

Ma simt binecuvantata ca am avut ocazia sa traiesc aici, in conditii modeste, cu mancare modesta, dar inconjurata de oameni atat de bogati spiritual de la care am avut atat de multe lucruri de invatat.

Au fost, desigur, si aspecte neplacute, dar toate acestea sunt doar lectii pe care le-am primit cu bratele deschise. Nu as schimba aceasta calatorie cu nici o alta destinatie, pentru ca India este pentru mine, acasa, locul in care am ajuns ACASA.

Voi incheia experienta la ashram si voi incepe o alta aventura, TTC-ul( teacher training course) de 300 de ore care imi va completa acreditarile Yoga Alliance US.

Write a comment