Tot ce trebuie sa stii despre un Yoga Retreat

Acum 4 ani mi-am dat demisia din compania in care lucram si am decis sa fac ceva pentru mine. Mi-am cumparat un bilet de avion catre India, cu intentia de a studia yoga dintr-o sursa sigura. Nu aveam nici un plan pentru viitor, nu stiam absolut nimic din ceea ce urma sa se intample, am fost doar ghidata de dorinta arzatoare de a-mi descoperi misiunea.

Am fost o norocoasa, am cunoscut oameni minunati, care m-au indrumat foarte bine pe acest drum catre mine. Am petrecut de atunci, in total, mai bine de un an si jumatate calatorind in Europa, Asia si Indonesia. Am participat la multe training-uri si seminarii tinute de profesorii mei din State care m-au ajutat sa invat multe despre corpul uman, dezvoltand o baza solida in ceea ce priveste partea fizica(Hatha Yoga), dar mare parte din timp am petrecut-o in India, la poalele muntilor Himalaya, in prezenta Maestrului meu, de la care am invatat tot ceea ce stiu astazi despre yoga. Yoga nu e ceva ce faci, nu se rezuma doar la practica de pe saltea, ci este un mod de a trai, un mod de a fi.

Misiunea mea este aceea de a sustine evolutia, cresterea, dezvoltarea si intelegerea profunda a vietii, daruind mai departe tot ceea ce m-a ajutat sa ma schimb si sa descopar o noua paradigma, sa am o alta viziune, o alta pozitionare, eliberandu-ma de toate conditionarile, identificarile, limitarile mintii si ale societatii.

In prezent, locuiesc cateva luni pe an in India, unde predau la Sattva Yoga Academy, in cadrul Yoga Teacher Trainig-urilor internationale si retreat-urilor organizate acolo. Restul anului ma impart intre Bali si Romania, unde predau celor care vor sa devina yoga teacher in cadrul Indian Yoga Academy , celor care sunt interesati de evolutia personala in cadrul retreat-urilor sau la studio-ul meu si in acelasi timp, companiilor interesate de mentinerea unei stari de bine pentru angajati.

Retret-urile pe care le organizez nu sunt o vacanta, chiar daca de obicei sunt locate in destinatii minunate, ci calatorii catre diferite dimensiuni ale sinelui, in cadrul carora participantii sunt incurajati sa isi exploreze, sa se conecteze si sa isi trezeasca propria putere, invatand sa traiasca in prezent, unde totul se intampla si de unde ne putem influenta mai departe viata.

Aceste retreat-uri sunt transformationale, iar abordarea este holistica, incluzand un spectru larg de practici din traditia himalayana, precum: asanas, kriyas, meditatie, pranayama, dezvoltare personala, ceremonii, ritualuri si wisdom talks, toate avand scopul de a corecta intelectul, gestionand mai bine energia si fiecare aspect al vietii, devenind in acest fel propriul healer, traind o viata prospera, in armonie si abundenta.

Retreat-urile sunt organizate, de obicei, in locuri frumoase, in mijlocul naturii, intr-un mediu linistit si lipsit de stres, iar mancarea servita este in aliniament cu principiile yoga: mancare sanatoasa si delicioasa vegetariana.

Totul este orientat spre crearea unei atmosfere favorabile pentru a atinge starea de constiinta inalta pe care aceasta retragere o vizeaza.

Unul dintre lucrurile cele mai placute legate de retreat-urile yoga este acela ca, pe langa faptul ca pleci departe de agitatia urbana, vei trai pentru cateva zile intr-o comunitate de oameni care se sustin, avand acelasi scop, acela de a evolua.

Fiecare retreat are o tema diferita, oferind o experienta unica. Daca vrei sa pleci departe, sa te deconectezi de la stresul cotidian si sa te reconectezi cu natura, cu adevarata ta esenta, aprofundand tot ceea ce tine de spiritualitate, de echilibrul mental si fizic, un yoga retreat e combinatia perfecta ce le include pe toate.

Pana la urmatorul articol, va invit pe canalul meu Youtube sau pe Instagram, acolo unde public toate noutatile.

XO,

D

***Articol publicat in Revista Shape

Write a comment