Yoga pentru copii si pentru familie

“De-ar sta timpul mereu in loc”…

Asta a fost replica mea in timp ce povesteam unei doamne dragi mie despre experienta traita la “Rainbow Yoga Kids Teacher Training”. Am petrecut cateva zile minunate, alaturi de colegii mei de la acest curs si de copiii lor, timp in care am ras, ne-am distrat si ne-am tranformat cu totii in copii, uitand de griji si de responsabiltati.

Desi lucrez cu copiii de peste un an la studio-ul Life Yoga Center si am avut module de pregatire  pentru yoga cu copiii in cadrul cursurilor urmate pana acum de mine, nu am simtit niciodata atat de profund emotia jocurilor si activitatilor comune dintre copii si parinti.

Sunt atat de multe activitati pentru parinti, atatea cursuri care ii pregatesc si ii invata cum sa aiba o   abordare corespunzatoare fata de copii, iar in aceeasi masura sunt atat de multe activitati si cursuri adresate copiilor, care le dezvolta creativitatea, imaginatia, capacitatea de a gandi si de a fi sociabili, insa de putine ori intalnim activitati comune, care sa reuneasca familia.

Traim in secolul vitezei, in care totul se desfasoara pe fuga: parintii sunt foarte ocupati, sub presiunea listei nesfarsite de activitati in care intreaga familie e implicata: serviciu, gradinita, scoala, curatenie, meditatii, cursuri de engleza, de dans sau de fotbal, zile de nastere, timp personal…si nu e de mirare ca familia moderna pare un pic deconectata de la acea legatura care se creaza in momentul in care exista activitati comune, care urmaresc dezvoltarea unor aspecte specifice.

Desi simtim aceasta nevoie de conexiune, cateodata suntem atat de “departe”, chiar si atunci cand suntem unul langa celalalt. De cate ori nu ati observat familii reunite fizic, dar, de fapt, fiecare membru isi petrece timpul verificandu-si telefonul, Facebook-ul, iar copiii jucandu-se pe tableta, complet rupti de realitate si de ceea ce se intampla in jurul lor?

In acesta lume ocupata, Yoga Family ofera posibilitatea petrecerii unui timp de calitate impreuna, intr-un mod sanatos, fericit, care sa dezvolte armonios si distractiv relatia de familie. Fara telefoane, fara tablete, fara televizor, fara alte indatoriri si probleme de rezolvat…doar familia si copilul.

Family Yoga este o activitate foarte speciala, o oportunitate rara pentru parinti si copii de a se observa si invata unul de la celalalt, intr-un mod distractiv si creativ,  depasind bariera de varsta.

Special conceput pentru a implica fiecare membru al familiei, progamul de yoga pentru familie se focuseaza pe cei care sunt gata sa aiba o serie de activitati distractive, care implica miscari si jocuri ce stimuleaza mintea, corpul si relatiile interumane.

Parintii sunt incurajati sa se joace si sa participe la aceste activitati cu copiii si nu sa ii urmareasca jucandu-se, dezvoltand astfel o puternica legatura, bazata pe incredere, compasiune, umanizand in acelasi timp parintii, usurand presiunea creata de asteptarile copiilor, in contextul parintilor “super-eroi”.

Yoga controleaza emotiile, indepartand anxietatea, imbunatatind focusul mental si performantele fizice, precum si stima de sine.

Invatand sa respire intr-un mod constient, copiii pot sa isi controlez furia, eliberand negativitatea si excesul de energie si de asemenea, ii poate ajuta pe cei timizi sa castige mai multa incredere in ei.

La nivel fizic, yoga mentine corpul sanatos, puternic si corect aliniat, dezvoltand flexibilitatea, motricitatea, auto-controlul, echilibrul si coordonarea.

Posturile denumite dupa numele animalelor, plantelor sau figurilor geometrice dezvolta imaginatia, vizualizarea, memoria.

Va astept pe toti sa ne bucuram impreuna de bucuria copilariei!

Write a comment